Home > Publicaties

Publicaties

Hieronder vindt u de publicaties van de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden en van derden.

Koninklijk bewijs van erkentelijkheid

Onder deze titel is onlangs een publicatie verschenen. Deze draagt de subtitel ‘De beloningsmedaille ingesteld in 1817 en de daaruit voortgekomen medailles’. Er hoort een aparte bijlage bij die de namen bevat van de ontvangers van de respectievelijke medailles.

De auteurs zijn Hans Boetier en Robin Biemans.

Download hier het boek en de bijlage.

Expositiegids Ridderorden en Onderscheidingen te Bronbeek

Deze gids geeft aanvullende informatie over de tijdelijke expositie in het Museum Bronbeek van circa 100 topstukken uit de collectie van de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden. Een groot aantal objecten is hierin in kleur afgebeeld en voorzien van een uitgebreide beschrijving. Daardoor is deze gids ook te gebruiken als een rijke bron van informatie over een unieke Nederlandse verzameling van vaderlandse én internationale ridderorden en onderscheidingen. 

Deze gids is samengesteld door dr. George P. Sanders, adviseur van de stichting en conservator Orden en Onderscheidingen van Paleis Het Loo.

De expositiegids Ridderorden en Onderscheidingen telt 58 pagina’s, kost €3,95 en is verkrijgbaar in het Museum Bronbeek. Deze is ook te bestellen door een email te sturen aan secretariaat@kanselarijmuseum.nl of schriftelijk via Secretariaat Kanselarijmuseum, Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn. De kosten bedragen dan €4,95 inclusief de verzendkosten.

Verdiend Eerbetoon

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden is het boek Verdiend Eerbetoon verschenen. Dit gebeurde tijdens de donateursdag die op 14 november 2016 heeft plaatsgevonden. Verdiend Eerbetoon schetst het ontstaan van het museum en de stichting in Den Haag, de verhuizing in 1983 naar Paleis Het Loo in Apeldoorn en de totstandkoming van de bijzondere verzameling die de stichting in een tijdsbestek van 60 jaar bijeen wist te brengen.  Het boek bevat 107 prachtige illustraties in full colour en heeft registers op personen en op ridderorden en onderscheidingen

Verdiend Eerbetoon is geschreven door Pieter van Geldorp, Jan van Ingen en George Sanders en verschijnt bij uitgeverij Aspekt in Soesterberg. Verdiend Eerbetoon telt 208 pagina’s, 

Verdiend Eerbetoon, ISBN 9789466380942, kost €22,50 (inclusief verzendkosten) en is te bestellen door een email te sturen aan secretariaat@kanselarijmuseum.nl of schriftelijk via Secretariaat Kanselarijmuseum, Koninklijk Park 1, 7315 JA, Apeldoorn.

Ridderorden en Onderscheidingen in Paleis Het Loo

Deze publicatie verscheen in  2008 ter gelegenheid van het afscheid van mr. Henk E, Koning  als voorzitter van de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden.

Ridderorden en Onderscheidingen in Paleis Het Loo is samengesteld door dr. George P. Sanders en telt 184 pagina’.

Ridderorden en Onderscheidingen in Paleis Het Loo, ISBN 9789087860059, kost €19,50 (inclusief verzendkosten) en is te bestellen door een email te sturen aan secretariaat@kanselarijmuseum.nl of schriftelijk via Secretariaat Kanselarijmuseum, Koninklijk Park 1, 7315 JA, Apeldoorn.