Topstukken uit de collectie van de Stichting te zien in Museum Bronbeek

23 mei 2018


In Museum Bronbeek zijn vanaf 23 mei a.s. ruim honderd objecten te zien uit de collectie van de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden.

De presentatie bevat unieke objecten, uiteenlopend van een gouden penning op het Ontzet van Leiden en een set van 26 miniatuur-onderscheidingen van de laatste groothertog van Toscane tot de onderscheidingen van de conciërge van Huis ten Bosch.

Daarnaast worden geestelijke en adellijke ridderorden, orden van militaire verdienste en buitenlandse en Nederlandse onderscheidingen geëxposeerd.

Met een korte toespraak heeft de de voorzitter van de Stichting, de heer mr. J.C. van Ingen, de expositie geopend

De presentatie is onderdeel van Paleis Het Loo on Tour, een initiatief van het museum om tijdens de vernieuwing en verbouwing delen van de collectie op verschillende plaatsen in Nederland aan een nationaal en internationaal publiek te tonen.  De verzameling van de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden is als bruikleen ondergebracht bij Paleis Het Loo.

Museum Bronbeek wijdt aansluitend een aparte vitrine aan Koning Willem III, de stichter van het ‘Koloniaal Militair Invalidenhuis Bronbeek’.

De presentatie is te zien tot medio 2021.