home nieuws

juni 2019

Nu online: nieuwsbrief 2 van 2019

Vanaf nu kunt u nieuwsbrief 2 van 2019 downloaden.

Deze nieuwsbrief is volledig gewijd aan de geschiedenis en achtergrond van de Orde van de Kousenband ter gelegenheid van de installatie van koning Willem-Alexander in deze Orde op Garter Day, maandag 17 juni 2019.

Klik hier om de nieuwsbrief te downloaden.

april 2019

Nu online: nieuwsbrief 1 van 2019

Vanaf nu kunt u nieuwsbrief 1 van 2019 downloaden. De nieuwsbrief bevat onder andere informatie over lintjesregen 2019. Klik hier om de nieuwsbrief te downloaden.

november 2018

Nu online: nieuwsbrief 2 van 2018

Vanaf nu kunt u nieuwsbrief 2 van 2018 downloaden. In deze nieuwsbrief berichten wij  over de nieuwe Ridder der Militaire Willems-Orde Roy de Ruiter  en besteden wij aandacht aan het uitlenen van collectiestukken. Vanwege de tijdelijke sluiting van Paleis Het Loo zijn delen van de collectie te zien in andere musea, onder meer in Parijs. Eén van de uitgeleende stukken, de keten van de Orde van de Heilige Michaël wordt nader belicht.

Klik hier om de nieuwsbrief te downloaden.

mei 2018

Nu online: nieuwsbrief 1 van 2018

Vanaf nu kunt u nieuwsbrief 1 van 2018 downloaden. De nieuwsbrief bevat onder andere informatie over de tijdelijk presentatie 'Ridderorden en Onderscheidingen' in Museum Bronbeek.

Klik hier om de nieuwsbrief te downloaden.

mei 2018

Topstukken uit de collectie van de Stichting te zien in Museum Bronbeek

In Museum Bronbeek zijn vanaf 23 mei a.s. ruim honderd objecten te zien uit de collectie van de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden.

De presentatie bevat unieke objecten, uiteenlopend van een gouden penning op het Ontzet van Leiden en een set van 26 miniatuur-onderscheidingen van de laatste groothertog van Toscane tot de onderscheidingen van de conciërge van Huis ten Bosch.

Daarnaast worden geestelijke en adellijke ridderorden, orden van militaire verdienste en buitenlandse en Nederlandse onderscheidingen geëxposeerd.

Met een korte toespraak heeft de de voorzitter van de Stichting, de heer mr. J.C. van Ingen, de expositie geopend

De presentatie is onderdeel van Paleis Het Loo on Tour, een initiatief van het museum om tijdens de vernieuwing en verbouwing delen van de collectie op verschillende plaatsen in Nederland aan een nationaal en internationaal publiek te tonen.  De verzameling van de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden is als bruikleen ondergebracht bij Paleis Het Loo.

Museum Bronbeek wijdt aansluitend een aparte vitrine aan Koning Willem III, de stichter van het ‘Koloniaal Militair Invalidenhuis Bronbeek’.

De presentatie is te zien tot medio 2021.

naar de volgende pagina